Kännykän käyttö kaupunkilomalla Euroopassa

wifiKännykän käyttö ulkomailla voi tulla kalliiksi, jos ei ole varovainen. Roaming-maksut voivat kohota suuriksi. Puhelut ja tekstiviestit ovat yleensä kohtuuhintaisia, mutta suurin lasku turisteilla tulee yleensä netin käytöstä.

Nettiä tarvitaan toki kaupunkilomalla esim. ravintolasuositusten lukemiseen ja navigointiin, mutta myöskin kaikkeen viihdetoimintaan, kuten Facebook-päivityksiin tai lomakuvien lataamiseen Instagramiin. Kuvien suuresta koosta johtuen laskua saattaa napsahtaa paljonkin.

Jotta kaikki äkkilähdöt, kaupunkilomat ja matkat Euroopassa, New Yorkissa tai muualla maailmassa, olisivat mukavia kokemuksia myös kotiin palattua niin kannattaa harkita kännykän käyttönsä tarkkaan. Fiksu matkalainen etsiikin Wi-Fi hotspotin, joita alkaa olla kaupungissa kuin kaupungissa esimerkiksi toreilla ja puistoissa. Myös useat kahvilat ovat viime aikoina alkaneet tukea asiakkaitaan tarjoamalla ilmaisen Wi-Fi yhteyden. Joissain paikoissa voit käyttää yhteyttä rajattomasti, vaikka koko päivän. Jotkut toiset kahvilat taas rajaavat netin käytön esim. varttiin. Kannattaa kysyä, millainen diili kussakin kahvilassa on, jos tarvit yhteyttä esim. töiden tekoon tai muuhun pidemmäksi aikaa.

Toinen kätevä vinkki on varata hotelli, joka tarjoaa wifi-yhteyden. Joissain hotelleissa yhteys on vain yleisissä tiloissa, kuten aulassa tai kokoushuoneissa, mutta yleisesti wifi on saatavilla myös huoneisiin. Ja yleensä myös ilman eri maksua. En ole missään vielä joutunut wifistä maksamaan, vaikka hotellin nettisivuilla esimerkiksi mainitaan sen olevan maksullinen.

Jos olet lähdössä pidemmäksi aikaa reissuun, kannattaa miettiä paikallista prepaid liittymää, johon sisältyy tietty määrä dataliikennettä.

Lue lisää kaupunkilomista: reissureppu.com/kaupunkilomat

Löydä wifi hotspot: goeurope.about.com/od/wireless/